Schildersbedrijf

U kent het aangezicht vast wel; dat van prachtige tuintjes en mooie huizen die baden in de zon. In de zomertijd ligt alles er weer netjes bij en iedereen is maar wat trots om het te laten zien en te vertellen. Dat mag ook best, er zal vast heel wat moeite in gestoken zijn. Bent u ook niet iemand die graag de tuin in duikt wanneer de zon zijn neus weer de hoek om steekt, om alles weer mooi te maken? Dit kan lekker al in de lente gebeuren zodat u ’s zomers heerlijk kunt genieten van een prachtige en rustgevende tuin.

Zomers schilderwerk

Wat u echter wel nog vaak ziet, zo rond de zomertijd, is dat de schilders nog druk in de weer zijn met huizen. De laatste likjes verf worden aangebracht, de mooie kleuren worden opnieuw bijgezet in de tint. Het is een behoorlijk werkje en behoorlijk afhankelijk daarbij van het weer. Dit is dan ook de voornaamste reden dat veel mensen het pas in de zomer laten doen. Maar wat u als u ze nou eens voor kon zijn? Wat als u zich nou eens het voordeel kon doen met een schilder die lang voordat de eerste warmte neer daalt, uw huis al prachtig heeft geschilderd?

Wees ze voor

Een winterschilder levert geweldig werk in de koudste maanden van het jaar. Door secuur en professioneel te werk te gaan hoeft u zich geen zorgen te maken. Een winterschilder werkt daarnaast voor een veel lager tarief dan de reguliere schilder, dus u bent ook nog eens veel goedkoper uit. Dat kan geweldig uitpakken voor uw huis en uw portemonnee. Doe er dus uw voordeel mee en laat een schilder ’s winters uw huis aanpakken zodat u zich nergens meer zorgen om hoeft te maken. Wanneer anderen nog bezig zijn, staat uw huis er prachtig bij.

Op welke manieren kunt u de tarieven van de schilder verlagen?

Wanneer u nodig onderhoudt aan uw huis moet verrichten kunnen deze werkzaamheden al snel oplopen, waardoor ook de totale kosten snel verhoogd worden. Er zijn dan ook enkele manieren waarop u de tarieven van de schilder kunt verlagen.

De btw regeling

Allereerst is het aan te raden om na te gaan of de werkzaamheden die u wilt laten verrichten onder de btw regeling schilderwerk vallen. Wanneer dit wel zo is betaalt u niet het gebruikelijke btw tarief van 21 procent, maar slechts het lage tarief van 6 procent. Uiteraard is dit al een aardig bedrag dat u op deze manier kunt besparen. Wel is het van belang om goed te onderzoeken of de werkzaamheden onder deze regeling vallen. Daarnaast moet ook uw woning aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo is het een voorwaarde dat uw huis ten minste twee jaar oud is. Ook vallen niet alle schilderswerkzaamheden onder deze regeling. Wel wanneer het schilderwerk omvat. In veel gevallen geldt ook het voorbereidende werk onder schilderwerk, waardoor ook deze kosten kunnen worden verlaagd.

Vergelijken van offertes

Een andere manier om uiteindelijk de tarieven van de schilder te verlagen is door enkele schildersbedrijven uit te zoeken en offertes op te vragen. Vrijwel ieder schildersbedrijf biedt u de optie om kosteloos en vrijblijvend een offerte aan te vragen. Het grote voordeel hiervan is, is dat u verschillende berekening onder ogen komt met daarbij verschillende tarieven. Hierdoor kunt u een goede vergelijking maken en uiteindelijk een betere keuze. In sommige gevallen zijn de prijsverschillen tussen verschillende schildersbedrijven zeer groot. Echter hoeft u niet altijd alleen de tarieven te vergelijken, maar kunt u ook kijken naar de werkwijze van de schilder en van welke materialen gebruik wordt gemaakt. Daarnaast zorgen ook steeds meer schildersbedrijven er voor dat zij op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemen.

Zie:

Winterschilder
Schilder
Belastingdienst 9% BTW