Tuinverlichting

Met de lente in aantocht wordt het weer tijd om naar buiten -en tuinverlichting voor rondom uw woning te gaan kijken. Mogelijkheden met betrekking tot buitenverlichting zijn eindeloos, voor elke stijl en smaak zijn er tegenwoordig wel exlusieve of modere (RVS) buitenlampen te vinden. In dit artikel bespreken we er een paar;

Voor aan de gevel word vaak gebruik gemaakt van een up&down lighter, deze wandlamp voor buiten geeft sfeervol indirect licht zowel naar onderen als naar boven. In verband met veiligheid kunt u een dergelijke buitenlamp aansluiten op een bewegingssensor, de verlichting wordt dan ingeschakeld zodra er beweging plaatsvindt. Voor het uitlichten van een gevel, boom of ander object wordt vaak gebruik gemaakt van grondspots, bijkomend voordeel van een grondspot is dat deze niet in de weg zit en mooi in de bestrating of in de tuin verwerkt kan worden. Afhankelijk van de gewenste lichtsterkte zijn grondspots te verkrijgen in diverse soorten en maten, daarbij moet wel gezegd worden dat hoe hoger de gewenste lichtopbrengst, hoe prijziger. Tenslotte van alle mogelijkheden komen we bij de staande tuinspots of lantaarns, verspreid door de tuin te plaatsen of voor de verlichting van een pad. Afhankelijk van de stijl die bij de tuin past kunt u kiezen voor rvs tuinverlichting of wellicht een iets luxer materiaal zoals Cor-Ten staal.

Voor alle tuinverlichting geldt dat u zelf een keuze moet maken voor de te gebruiken lichtbron, energiezuinig zoals led en spaarlampen of voor een warme en zeer sfeervolle halogeen lichtbron. Het loont ook om aanbiedingen te vergelijken op het internet of eventueel een aanbieding af te wachten door uw tijd te nemen.