Keuken

Een keuken gebruik je iedere dag om te koken, afwassen en servies en levensmiddelen in op te bergen. Het belangrijkste van een goede keuken is de inrichting en indeling van de kasten en lades, maar ook het aanrechtblad en de spoelbak van uw keuken is van groot belang.

Om een keuken te plaatsen kunt u natuurlijk op zoek gaan naar een vakman of een keukenspecialist bij u in de buurt, maar natuurlijk kunt u het ook makkelijk zelf doen als u een beetje kluservaring heeft, let wel bij het plaatsen van de keuken dat bijvoorbeeld het gasfornuis van uw keuken en verlichting en elektra door een echte vakman gebeurd. Ook is het verstandig om voor bijvoorbeeld het aansluiten van een keukenkraan of afvoer van de spoelbak een loodgieter in te schakelen.

Voordat u zelf een keuken gaat plaatsen is het belangrijk dat u voor deze klus een keukenplan samenstelt zodat u makkelijk en efficiĆ«nt uw keuken zelf kunt plaatsen, bent u van plan om wanden en vloeren te voorzien van een tegel of stukwerk, raadpleeg dan eerst de pagina’s over vloeren of Vinylvloeren (deze is uitermate geschikt voor in een keuken).

Enkele handige tips bij het plaatsen van een keuken:

  1. Keukenkraan: plaats altijd een keukenkraan met een KIWA of CE Keurmerk en we raden u aan om een stopkraan
  2. Verlichting en elektra of gas: Laat dit werk altijd over aan een erkende vakman en bewaar uw keuringsrapport zorgvuldig.
  3. Muren en vloer: Controleer voordat u de keuken gaat plaatsen of de vloer waterpas is, ook dienen de muren vlak en haaks te zijn voor het plaatsen van het tegelwerk of stucwerk in uw keuken.