Kunststof dak

Een kunststof dak is een dak dat met kunststof dakbedekking is belegd. Kunststof is vrijwel altijd van PVC gemaakt. Dit soort bedekking wordt meestal gebruikt voor platte daken en lijkt verwerking veel op een bitumen dak of een EPDM dak. Kunststof dakbedekking wordt dan ook vaak een PVC dakbedekking genoemd. PVC staat voor Polyvinylchloride, wat het stofje is waaruit dit materiaal wordt gemaakt. Een kunststof dak heeft een vrij lange levensduur tot wel 25 jaar, maar hiervoor moet het kunststof dak in de tussentijd wel goed onderhouden worden. Wanneer je de keuze moet maken hoe jij je platte dak wilt gaan bedekken moet je wel goed de voor- en nadelen van ieder materiaal weten. De voordelen van een kunststof dak zijn namelijk heel anders dan die van andere materialen waaruit je kunt kiezen zoals; EPDM en bitumen.

De voor- en nadelen van een kunststof dak

Een kunststof dak kan een lang leven beschonken zijn. De dakbedekking kan wel tot 25 jaar meegaan, echter moet het hiervoor wel goed onderhouden worden. Het onderhoud aan een kunststof dak moet ook veel vaker worden uitgevoerd dan bijvoorbeeld bij een bitumen of een EPDM dakbedekking. Het grootste voordeel van een kunststof dak is dat het zeer goedkoop is om aan te schaffen.

PVC dakbedekking kan al voor circa €7,- per vierkante meter worden aangeschaft. Een nadeel is dat het leggen van het dak dan weer prijzig is. Verder kan je PVC dakbedekking in alle kleuren verkrijgen waardoor je een kunststof dak kunt maken in welke kleur je maar wilt. Bovendien is een kunststof dak volledig recyclebaar waardoor het een meer milieuvriendelijkere oplossing voor je dak is dan bijvoorbeeld een bitumen dak.