Rendement vloerverwarming

Twijfel je of je over wil stappen naar een vloerverwarming in plaats van een normale centrale verwarming? Wil je meer inzicht in vloerverwarming rendement ten opzichte van je huidige systeem? Over het algemeen kun je stellen dat een convectorput en radiatoren een lager rendement bieden dan vloerverwarming. Vloerverwarming rendement in een goed geïsoleerd huis ligt al snel 20% hoger dan een standaard verwarming in datzelfde huis. Dat betekent dat je jaarlijkse energierekening een vijfde lager kan zijn dan dat hij nu is.

Kosten voor het aanleggen van vloerverwarming

Er zijn tal van aanbieders van vloerverwarmingen. Daardoor verschillen de prijzen van materialen en het plaatsen van de verwarming sterk. Grofweg moet je rekenen op materiaalkosten van ongeveer €30,- per m2. Installatiekosten schommelen tussen de €40,- en €75,- per m2. Houd er rekening mee dat de kosten voor vloerbedekking en afwerking hierbij opgeteld moeten worden. Het kan zelfs zijn dat je een andere ketel of boiler moet aanschaffen. Door het vloerverwarming rendement heb je deze investering in ongeveer zeven jaar terugverdiend, mits uw huis goed geïsoleerd is.

Voordelen vloerverwarming

Een goede vloerverwarming heeft tal van voordelen. In vergelijking met een standaard cv is de warmte met een vloerverwarming veel stabieler en gelijkmatiger. Daardoor hoeft je ketel minder hard te werken en voelt je huis comfortabeler aan. De verwarming in niet langer zichtbaar in je kamer, waardoor je meer ruimte hebt op je vloer om je meubels te rangschikken. Een goede vloerverwarming geeft een hogere waarde aan je huis. Je huis zal gemakkelijker te verkopen zijn als er een goede verwarming aanwezig is. De luchtkwaliteit van huizen met een vloerverwarming is beter, omdat stof minder door de kamer zwerft. Door de stabielere kamertemperatuur is er namelijk minder luchtcirculatie. Voldoende reden om de aanleg van een vloerverwarming te heroverwegen.