Slopen

Asbest tijdens bouwen en verbouwen? Als je een huis of gebouw gaat bouwen of verbouwen dan is het belangrijk om rekening te houden met asbest. Als het natuurlijk om een nieuwbouw woning gaat dan zal je niet direct zoveel te maken hebben met asbest. Tenminste niet als je nog een oude woning moet gaan slopen of wanneer er een oude woning is gesloopt op de bouwgrond. Dan kunnen er immers nog asbest resten in de grond zitten. Of wanneer je het oude gebouw gaat slopen, dan moet je er voor zorgen dat er geen asbest voorkomt in het gebouw. En wat zijn dan de kosten voor verwijdering?

Ga je jouw woning verbouwen en verwacht je asbest?

Als je jouw woning gaat verbouwen en je verwacht, dat er asbest voorkomt in de woning dan is het goed om een asbest inventarisatie uit te laten voeren. Vervolgens is het belangrijk om het asbest te verwijderen als je het aantreft. Als je namelijk je woning gaat verbouwen dan is de kans erg groot dat er asbest deeltjes vrijkomen. Asbest deeltjes welke je kunt inademen en voor je gezondheid serieuze gevolgen kan hebben.

Een goed bedrijf vinden om het asbest te verwijderen

Als je eenmaal asbest hebt aangetroffen dan is het belangrijk om voordat je de woning of het gebouw gaat verbouwen het verwijderen van asbest gaat. Een asbest specialist kan het asbest op de juiste manier weghalen en verwijderen. Daarnaast kan het asbest bedrijf er ook voor zorgen, dat het asbest op de juiste manier afgevoerd worden. Hier gelden namelijk allemaal regels voor. Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende asbest bedrijven is het mogelijk om een goed beeld van de kosten te krijgen om het asbest weg te laten halen om daarna te starten met de verbouwing.

Slopen en schade!

Vooral door het slopen van gebouwen en schade aan gebouwen zien we volop asbest deeltjes vrijkomen. Ze komen in de vrije lucht en kunnen vervolgens ingeademd worden.

Asbest ziektes en de gevaren voor de gezondheid

Door de jaren heen hebben we steeds meer inzicht gekregen in wat asbest allemaal voor nare ziektes kan veroorzaken. Mesothelioom, longvlieskanker, longkanker, asbestkanker en tal van andere nare ziekten hebben al vele slachtoffers gemaakt in Nederland en eigenlijk over de hele wereld. Tot men niet wist wat de schadelijke gevolgen waren van Asbest is het volop gebruikt. Gelukkig is toen het bekend werd hoe slecht asbest is voor de gezondheid de stof verboden. Het is goed om te zien wat er allemaal mogelijk is en hoe je tegenwoordig het asbest kunt laten verwijderen om een gezonde woonomgeving te krijgen.

Voorkomen is beter dan genezen

De meeste asbest ziektes ontstaan door het inademen van asbest stofdeeltjes. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen. De meeste problemen hierbij ontstaan doordat het inademen gebeurt van de stofdeeltjes van het asbest wanneer er een stuk asbest afknapt of breekt. Vervolgens nestelt dat asbest stofdeeltje zich in je longen waar het over vele jaren uitgroeit naar een kwaadaardig gezwel.

Hoe voorkom je het nu dat je een asbest ziekte krijgt?

Het beste is om het asbest door een bedrijf uit je woning of een ander gebouw te laten verwijderen. Hierdoor is het mogelijk om te voorkomen, dat je ook maar een kleine kans hebt om het asbest in te ademen.

Wat kost het laten weghalen van asbest?

Natuurlijk denk je al snel aan de kosten van het laten weghalen van het asbest. Het beste kun je dit ontdekken door meerdere offertes op te vragen. Je kunt zo op een gemakkelijke manier ontdekken wat de kosten zijn van het laten verwijderen van asbest.